Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to zvláštní, ale na celém tom příběh mě nejvíc trápí ten rasismus. Tady je nejvíc vidět, jaká tupost je s těmi předsudky spojená. Možná, že kdyby všem těm, kteří nad Lukášem ohrnovali nos, někdo řekl, co má za sebou, tak by najednou začali couvat s tím otřepaným "já to tak nemyslel". Ale o tom to právě je - ti lidé nemají nejmenší tušení, do čeho kopou, nemají nejmenší tušení, kdo před nimi stojí, ale přesto mají pocit, že mají právo...na cokoli...

Ano, Lukáš má štěstí, že má milující rodinu, která to dokáže vyrovnat. Ale do prčic, nebylo by lepší, kdyby ta milující rodina mohla vkládat energii do něčeho užitečnějšího, než je napravování toho, co průběžně páchají tihle "slušní lidé"?

Jinak moc děkuji za tento příběh. To se nedá komentovat, to dá jen nechat doznít a hodně hodně přemýšlet.

0 0
možnosti
IM

Ano, rasismus je v mnohých, mnohých z nás...

Kolem nás i ve světě je stále nějaké zlo, které čeká na svoji příležitost. Pak jsou jednotlivci, kteří někdy dokážou napravit důsledky toho zla. Nedokážu si představit moc užitečnějších věcí, než udělala tato rodina, když dala bolavé duši lásku, klid, domov, bezpečí, radost...

Děkuji za návštěvu a mějte se hezky.:-)

0 0
možnosti
Foto

Tady je snad lepší napsat "no comment" a nechat to v sobě pomalu doznít. Ale určitě by bylo moc dobré, kdyby se tenhle příběh dostal mezi širší veřejnost.

1 0
možnosti
IM

Mezi širší veřejnost se právě dostal:-). Jinak s publicitou vopatrně: může pomoct, ale může taky uškodit, zranit - a jako autor článku to neovlivíš. Z toho mám vždycky obavy - neuškodit lidem, který mně dali důvěru a svěřili se mi... Měj se bájo, Veru!:-)

1 0
možnosti
Foto

Tohle je moc bolavý příběh, ještěže je na jeho konci aspoň nějaká naděje a optimismus. Bez něj by to nedopadlo...V:-)R^

1 0
možnosti
IM

Je nesmírně bolavý a také nesmírně silný v tom smyslu, co dokáže láska. Doslova hory přenášet... Děkuju, Pavlo, a mějte se hezky:-)

0 0
možnosti
DS

úžasňáci... všichni zúčastněníVR^

0 0
možnosti
IM

Pravda pravdoucí... Díky za čtení a mějte se fajn, Dášo:-)

0 0
možnosti

Tedy přiznám, Ivo, že tak silný příběh jsem snad nečetla (a to jsem četla Rok kohouta od spisovatelky Boučkové). V tom, jak jste to skvěle napsala je tolik otazníků, tolik k zamyšlení...

Před Šimkovými smekám, a Lukášovi přeji, aby měl už jen slušný, tedy hezký život.

A díky moc!

1 0
možnosti
IM

Pěkný den, Marie. Taky jsem asi nepotkala silnější příběh (nakolik je posuzování síly něčího příběhu subjektivní). Otazníků je mnoho a ty otazníky jsou tak trochu o každém z nás. Děkuji za poklonu "Šimkovým" (ve skutečnosti se jmenují trochu jinak) a věřím, že "Lukáš" se neztratí - je to bojovníkV:-) Děkuju.

1 0
možnosti
Foto

I když vyprávění neveselé, čiší z něj naděje a vyznívá pozitivně, umíš tak příběhy podat, Ivo. Tento mě velice dojal. Nemůžu nikdy pochopit, že někdo může týrat malé dítě!

1 0
možnosti
IM

Ano, máš pravdu, naděje je v té rodině velká a nosná. Jejich příběh mě dojímá stále, stále má svůj vývoj... Jsou to úžasný lidi. Děkuju a měj se krásně, Liběno:-)

1 0
možnosti
Foto

R^kéž je takových zachráněných dušiček co nejvícR^

1 0
možnosti
IM

kéž by nebylo koho zachraňovat. Děkuji za návštěvu, Libuše:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 10,24
  • Průměrná čtenost 599x
Obyčejná ženská, co se ráda kouká kolem sebe a občas o tom napíše.

ivamarkova@tiscali.cz

Seznam rubrik