Diskuse

Komunisti nám ukradli deset let

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Klobouk dolů, sakra dobře napsané. Škoda, že nejde dát karma minimálně padesátkrát :-( R^

0 0
možnosti

Děkuji za poklonu, Jiří, jen jsem zapsala, co mi paní Rysová povídala...:-)

0 0
možnosti

I89v84a 74M20a93r75k19o72v35á

28. 6. 2017 22:33

Omlouvám se, že neodpovím každému z vás, ale hromadně:

Těší mě, že článek mnohé z vás zaujal a děkuji za vyjádření vašich povzbudivých slov naadresu rodiny Rysových nebo mou.

Myslím, že v každé skupině lidí, v každém národě, raseči politické straně jsou dobří lidé a zlí lidé, inteligentní lidé (to může býti vesnická babička) a hloupí lidé. Chtěla jsem ukázatjeden z mnoha příkladů toho, že každou politickou ideologii nejvíc odnesou obyčejní,nevinní lidé (na mém blogu je o tom víc článků). Jako máma si neumímpředstavit, co p. Rysová musela prožít. Odsouzeníhodný je komunismus, ale nekaždý člověk, který byl komunista. Řada z nich skutečně škodila, někdo sejen „vezl“. Mému dědovi v r. 48 „znárodnili“ jeho živnost, což byl jeden zdůvodů naší jasně protikomunistické výchovy. Druhý můj děda byl komunista. Dozvědělajsem se to až po jeho smrti (před 26 lety). Měla jsem ho moc ráda - naučil mělásce k lesu, přírodě, úctě k chlebu, protože sám zažil hlad a hrůzyválky, když byl totálně nasazen v Německu. Co je myslím důležitější než jakékolivdělení (patrné i níže z diskuse), je rozeznávání.

Přeju vám všem dobře prožité dny s lidmi, které máterádi, a pěkné léto.:-)

1 0
možnosti

J52a31r44a 45R90a53n55k

28. 6. 2017 18:36

Uzasny pribeh, jeden z mnoha, sledovali jsme tehdy ve Svycarsku (rodice 5 dnu po ruskem osvobozeni vzali i babicku a foxteriera, ostatni tam vse zustalo pro soudruhy), pamatuji jak dlouho trvalo Porizkum dostat ven Pavlinu.

KarmaR^

2 0
možnosti

Krásný článek o smutných věcech. Komunisti byli, jsou a taky vždycky budou svi..ně. Bez výjimky. 10 let nikdo nevrátí, ale snad aspoň ta léta následující to vynahradila.... :-) JP

4 0
možnosti

Moc pěkný příspěvek , paní autorko. Nevydat rodičům děti 10 let není žádné administrativní pochybení ale řádné komunistické zvěrstvo a to prosím tuhle bandu máme v parlamentu dodnes - to je velká ostuda.

4 0
možnosti

Mě osobně komančové neokradli o nic, žil jsem v té době a neměl na vybranou, zastávám názor že kdybychom všichni utekli jinam tak kdo by tady zůstal a mimo jiné všude je chleba o dvou kůrkách a potažmo když tady budu rebel tak se sice na mě nezaměří STB ale zcela jiné orgány protože zákony ať jsou jakékoliv se musí dodržovat nejenom zde ale všude na světě takže podle mého jste měli na vybranou buď rebelie nebo odchod do zahraničí vybrali jste si, tak teď nebulte.

0 8
možnosti

J41i89r59i 24V94r65a82b49e49c

28. 6. 2017 10:55

Na takových, jako vy, ten bolševické režim stavěl.Rv

11 1
možnosti

Na takovéto činy jsou komáři kanoni.I nyní.

3 0
možnosti

Děkuji Vám za článek. Takové pravdivé životní příběhy ukazují zvrácenost komunistické ideologie, která se neštítila pro svoji ochranu pozvat a dlouhodobě financovat cizí okupační armádu proti vlastním občanům. S nabitými ruskými samopaly za zády si pak troufali vykonávat zvěrstva na jednotlivcích i rodinách. Bohužel takovéto vydírání bylo celkem běžné, což nesnižuje popsanou odvahu konkrétní rodiny.

Totalitní vláda jednoho vůdce a jedné strany přináší lidem utrpení, a to je potřeba neustále připomínat, protože pokud zapomeneme na svoji historii, budeme nuceni si ji zopakovat.

P.S.: Reakcí zdejších zamrzlých komunistů si nevšímejte, jsou to jen chudáci uzavření ve svých představách.

12 0
možnosti
Foto

A jak se díváte na Vatikán?

0 1
možnosti

Vidíte komunisti a ta podobná pakáž co si ty staré časy zase přeje. Tak "zlí" jsou Němci. Takových osudů jsou tisíce. Přesto se v čr volí do vysokých funkcích v politice a do vlády estébáci a jiní (ex)komunističtí gauneři.

Za blog velká karmaR^

11 0
možnosti
Foto

Karma, co dodat. Jen je děsivé, že třeba třem níže diskutujícím to připadá normální.....

9 0
možnosti